hu
hu

Diákcsoportoknak

1 Interaktív ismerkedés Sopron érdekességeivel

Szeretettel várom Sopronba a diákcsoportokat, legkisebbektől a legnagyobbakig, egy élményteli és interaktív városnéző sétára. Szeretem ezt a korosztályt, magam is tanítok több, mint egy évtizede - a legnagyobbaknak az idegenvezetői és utazásszervezői szakma fortélyait.

Akár osztálykirándulás, akár nyári tábor mozgalmas és izgalmas eleme lehet egy interaktív városnézés Sopron belvárosában, az adott korcsoportnak megfelelő és érthető nyelvezettel, igazodva a korcsoport tudásszintjéhez. 

A Fő téren járva megismerkedünk többek között Sopron keletkezésének legendájával, a Kecske-templom nevének eredetével és a hírhedt tűzvész történetével, a belváros középkori utcáin sétálva a diákok bevonásával, játékos feladatokkal tárjuk fel Sopron rejtett titkait. Kitekintünk a Széchenyi térre, az egykori Két-Pék tó helyére és megtudjuk, hol "silbakolt" (állt őrt) Petőfi, szuronyára tűzött gyertya fényénél vaskos könyveket olvasva. Sétálunk a hazánkban egyedülálló Várfal sétányon és visszapillantunk a történelemben egészen a római időkig, mikor még Sopron elődje, a híres kereskedőváros Scarbantia emelkedett e helyen.

A séta időtartama 2 óra, belépős programot nem tartalmaz.

Érdeklődés esetén a következő lehetőségekkel egészíthető ki:

  • Kiváló "levezetés" a séta végén madártávlatból megszemlélni a várost a Tűztoronyból - 110 lépcsőn felsétálva gyönyörű panorámát élvezhetünk a városra és tiszta idő esetén az Alpokra is,
  • A külső városrészek, pl. Lőverek, Bécsi negyed felfedezéséhez nagyszerű lehetőség az 1 órás élményvonatozás, jól kiegészíti a belvárosi sétát - így lesz "teljes" a kép Sopronról. 
  • 1-6. osztályosoknak ajánlom a Pékház látogatást, ahol egy 17. századi pékségben ismerkedünk meg a régi pékek életével és munkájával.

A program díja: 18.000,- Ft/csoport
+ kiegészítő lehetőségek esetén belépők. 

2 Süt a pék, süt a pék

Mesebeli kicsi ház áll a Bécsi utcában, ahol egykor pékmesterek nemzedékei készítették a kenyeret, sültek a kemencében az illatos cipók, készültek a fagyik és sütemények. A poncichter negyed különleges hangulatú házában kenyeres mesével, szólásokkal fűszerezve ismerhetik a gyerekek, hogyan éltek és dolgoztak egykor a ház lakói. 

Mindezekre fény derül egy rövid belvárosi séta után a bécsi utcai Pék-házban.

A program időtartama: 2 óra

Ajánlott korosztály: 1-6. osztály

A program díja: 18.000 Ft/ csoport + belépő a Pék-házba