hu
hu

Diákcsoportoknak

1 Süt a pék, süt a pék - Mini városnézés Pék-ház látogatással

Egy Fő tér környéki séta után (Tűztorony, Kecske-templom, Szt. Háromság oszlop, Patikaház, várfalak..), mikor megismerkedünk többek között Sopron keletkezésének legendájával, a Kecske-templom nevének eredetével és a hírhedt tűzvész történetével, a Poncichter negyedbe látogatunk. Mesebeli kicsi ház áll a Bécsi utcában, ahol egykor pékmesterek nemzedékei készítették a kenyeret, sültek a kemencében a kiflik és illatos cipók. Itt játszva ismerhetik meg a gyerekek a pékmesterség fortélyait, hogyan éltek és dolgoztak egykor a ház lakói. Vajon mit takar a pékfürösztés hagyománya és régen is a kakaós csiga volt-e a gyerekek kedvenc péksüteménye? – mindezekre fény derül a Bécsi utcai Pék-házban.

  • Elsősorban 1-6. osztályosoknak, rövidebb változatban nagycsoportos óvodásoknak ajánlom.
  • Időtartam: kb. 2 óra (a múzeum télen nem tart nyitva)
  • Közlekedéshez, városnézéshez ideális kiegészítője a programnak a gyerekek által nagyon kedvelt élményvonat.

A program díja: 14.000,- Ft/csoport
+ belépő a múzeumba: diák 250,- Ft/fő, felnőtt 500,- Ft/fő.

2 Történelmi séta Storno módra - Városnézés és látogatás a fő téri Storno-gyűjteményben

Kellemes belvárosi séta során ismerkedés Sopron látnivalóival és legendáival – avagy miért hívjuk Kecske-templomnak a Bencés templomot és hol épültek a monda szerint Sopron első házai?

A séta során Storno-reprodukciók alapján összehasonlítjuk, hogy néztek ki egyes belvárosi részletek 130 éve és hogy festenek ma.

Ezt követően látogatást teszünk a Storno-gyűjteményben, ahol megismerkedünk a Storno-család különleges történetével. Honnan a tudásvágy, amely egy szegény kéményseprőinast arra ösztönöz, hogy tankönyvet másoljon magának , szerény jövedelmét pedig padlásokon fellelt műtárgyak megmentésére fordítsa? Fejtsük meg közösen, mi célt szolgáltak a család által összegyűjtött érdekesebbnél érdekesebb tárgyak és milyen történetek kapcsolódtak hozzájuk a családi legendáriumban?

  • Időtartam: kb 2 óra.
  • Közlekedéshez, városnézéshez ideális kiegészítője a programnak

    a gyerekek által nagyon kedvelt  élményvonat.

Kapcsolódó cikk:

http://www.sopronitema.hu/soproni-fiatalok/717-kisvonattal-a-belvarosban.html


A program díja: 14.000,- Ft/csoport
+ belépő a múzeumba: diák 500,- Ft/fő, felnőtt 1.000,- Ft/fő.